Zo snel als de brandweer

Fallstudie Temp-Futura

In het streekziekenhuis in Eschwege brak op de vroege ochtend van 07.04.2010 brand uit. Zoals de politie mede deelde was er brand ontstaan in de keuken van de kliniek.

Om 01:45 uur ging het brandalarm af, de keuken van het ziekenhuis stond met een geweldige rookontwikkeling in lichter laaie. Een technisch defect had de brand veroorzaakt. Meer dan 250 hulpverleners werden ingezet en blusten de brand in minder dan een uur. Er raakte niemand gewond, maar de materiële schade was enorm en maaltijdenverstrekking voor de patiënten vanuit de keuken was lange tijd niet mogelijk.

Een snelle oplossing moest gevonden worden om de ca. 300 patiënten weer van geportioneerde maaltijden te voorzien. Het Witzenhäuser Ziekenhuis dat ook tot de groep van GHS Werra Meißner BV behoort, bereidde de couverts en tijdelijk waren daar ook de medewerkers uit Eschwege werkzaam, in de periode dat hun eigen keuken gerenoveerd werd een logistieke topprestatie, want de keuken in Witzenhausen is eigenlijk maar op 150 couverts berekend.

Temp-Futura

Maar deze couverts moesten ook naar Eschwege getransporteerd worden de aanwezige maaltijdtransportwagens en de daarbij behorende uitrusting waren echter verbrand. temp-rite kwam met de oplossing en stelde in een recordtijd van slechts 10 dagen na orderplaatsing een complete uitrusting ter beschikking, bestaande uit 17 verwarmde en 17 onverwarmde Temp-Futura regenereerwagens alsmede de gehele systeem- en vaatwerkuitrusting. Bovendien werd gedurende deze periode het personeel geschoold, de techniek geïnstalleerd en de logistiek georganiseerd.

Enkele dagen na het ongeluk kwam de maaltijdvoorziening met het Temp-Futura systeem op gang en de eerste vrachtwagen met de maaltijden uit Witzenhausen kwam aan in Eschwege. Het verplegend personeel en de patiënten waren blij dat ze eindelijk weer warme, smakelijke en visueel aantrekkelijke maaltijden kregen.

Tijdens de renovatie vonden de leveringen driemaal daags plaats vanuit Witzenhausen, ongeveer 30 km verderop. Inmiddels is de keuken in Eschwege weer in gebruik. De maaltijdvoorziening gebeurt voortaan met de Temp-Futura, want het systeem kon alle verantwoordelijke personen over de gehele lijn overtuigen.

Neem contact met ons op voor meer informatie:

temp-rite International Holding B.V.
Weidehek 64
NL-4824 AS Breda
Tel.: +31 (0)76-542 43 43
Fax: +31 (0)76-542 01 00
E-Mail: info@temp-rite.nl