Temp-Classic in het Carl-Zeiss gymnasium in Jena

Fallstudie Temp-Classic

Het Carl-Zeiss gymnasium is vernoemd naar de beroemde opticien Carl Zeiss en staat in de Thüringse stad Jena. Het is een openbaar gymnasium met speciale klassen in wiskunde, natuurkunde en techniek.

Toen het ging om de vraag hoe de leerlingen een warme lunch konden krijgen, was het op basis van de aanwezige ruimten alleen mogelijk om warme producten aan te leveren of om gebruik te maken van een buffetsysteem waarmee bevroren maaltijden geregenereerd kunnen worden. Na afloop van een succesvolle proefperiode koos men voor gerechten die in de Temp-Classic buffetwagen van de fabrikant temp-rite in de gekoppelde keuken geregenereerd worden. Hiermee worden de maaltijden voor de kinderen individueel samengesteld en zijn zowel optisch als qua smaak van uitstekende kwaliteit.

Met speciaal voor dit doel ingewerkt personeel werd op 7 februari begonnen met de maaltijdverstrekking aan het gymnasium, waar sindsdien dagelijks tot 270 leerlingen worden voorzien van eten en drinken. De inbedrijfstelling werd bovendien door medewerkers van temp-rite begeleid.

De Temp-Classic buffetwagens bieden de volgende voordelen:

  • De kinderen kunnen ad hoc beslissen welk menu’s en welke componenten ze willen eten. Het kiezen van componenten in plaats van standaardmenu’s.
  • Het bestellen van de maaltijden een dag tevoren is niet nodig.
  • De porties kunnen door iedere leerling individueel bepaald worden.
  • Dichterbij de kinderen en daardoor betere feedback voor de medewerkers van de maaltijdenverstrekking.
  • Administratieve werkzaamheden worden minder door het verdwijnen van de maaltijdbestelkaarten en het beheren hiervan.
  • De productkosten zijn lager omdat de levensmiddelen in grote colli geleverd worden en niet gedistribueerde levensmiddelen kunnen gerecycled worden. Het retour komen van etensresten is beduidend afgenomen.

De Temp-Classic buffetwagen van temp-rite heeft alle techniek aan boord om, naast de in Jena toegepaste processen van de ontkoppelde keuken, de verschillende maaltijdcomponenten perfect te houden of in de processen van de ontkoppelde keuken te regenereren. Daarbij is hij uitgerust met ergonomisch goed doordachte oplossingen op het gebied van veiligheid, reiniging en bedieningsgemak.

De Temp-Classic wagen is leverbaar in diverse modellen. De Temp-Classic M beschikt bijvoorbeeld over twee compartimenten, een oven en een koeling. De compartimenten worden met transfermodules geladen. Dit zijn draadrekken waar de 1/1 GN-roosters of -schalen ingeschoven kunnen worden. Hierdoor kan men de wagens heel makkelijk en ergonomisch beladen. Het onderhoud is heel eenvoudig want de compartimenten zijn dankzij de afgeronde hoeken en de uitneembare transfermodules makkelijk schoon te maken. Voor de oven is een geautomatiseerde reinigingsinterval geprogrammeerd.

Verwarming van de circulatielucht en temperatuurcontrole zorgen ervoor dat de producten in het ovencompartiment veilig binnen een vastgelegde tijd naar ca. 75°C geregenereerd kunnen worden. Het statisch gekoelde compartiment wordt door microprocessors in de centrale bedieningseenheid aangestuurd. De actuele temperaturen van beide compartimenten is steeds op het display zichtbaar.

Het werkoppervlak is in de twee secties separaat verwarmbaar en bestaat uit hittebestendig glas. Naast de aantrekkelijke presentatie van de gerechten wordt zo ook het behouden van de temperatuur tijdens de maaltijduitgifte gewaarborgd.

De introductie van een Temp-Classic buffetsysteem maakt dus de introductie van een moderne centrale maaltijdverdeling mogelijk en houdt toch terdege rekening met de speciale vereisten in scholen.

Neem contact met ons op voor meer informatie:

temp-rite International Holding B.V.
Weidehek 64
NL-4824 AS Breda
Tel.: +31 (0)76-542 43 43
Fax: +31 (0)76-542 01 00
E-Mail: info@temp-rite.nl