Overschakeling van warme naar koude lijn voor AZ Maria Middelares

Fallstudie Temp-Contact

In april verhuisden 300 patiënten van het ziekenhuis AZ Maria Middelares naar een nieuw gebouw. AZ Maria Middelares bouwde in Gent een nieuw ziekenhuis ter vervanging van de huidige gebouwen op campus Maria Middelares en op campus Sint-Jozef. De nieuwbouw betekende tevens een nieuwe keuken en daarmee een overschakeling van warme naar koude lijn.

Nieuw maaltijdverdeelsysteem voor de nieuwbouw

De AZ Maria Middelares had voor de overschakeling van warme naar koude lijn een nieuw logistiek systeem nodig voor de verdeling van de warme en koude maaltijden. Het ziekenhuis koos na een lang traject van voorbereidingen en testen voor 37 Temp-Contact, 22 Serve-Rite en 40 Temp-Trolley van temp-rite International Holding BV.

AZ Maria Middelares ging voor zekerheid

Fallstudie Temp-ContactVoordat de systemen werden aangeschaft door facilitair directeur Peter Dierickx, werden zeven verschillende maaltijdverdeelsystemen getest door een panel van een tiental mensen uit verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Op basis van de zeer goede resultaten van de temperaturen en de handelbaarheid als ook reiniging van de regeneratiewagens werd de Temp-Contact verkozen als het meest ideale regeneratiesysteem. Elke regeneratiewagen kan afzonderlijk, via speciale software, op afstand vanuit de centrale keuken worden aangestuurd en uitgelezen. “Zowel de maaltijden als het systeem kon het voltallig panel het meest bekoren” zegt Peter Dierickx. Door de zeer geleidelijke verwarming van de maaltijden, gecontroleerd door het unieke Integrated Thermo Controle systeem, kan de maaltijd niet aanbranden of uitdrogen. Een belangrijke voorwaarde om de voedingswaarde niet verloren te laten gaan tijdens het regeneratieproces, zo beaamt ook het testpanel.

Vlotte omschakeling

Voor het ontbijt en het avondbrood werd er na een aantal testen gekozen voor de Serve-Rite broodbuffetwagens van temp-rite. Luc Rosseel, die dagelijks de leiding over de keuken heeft, was erg positief over de broodbuffetwagen van temp-rite. Hij was aangenaam verrast over de geboden service tijdens en na de implementatie van de nieuw maaltijdverdeelsysteem. Voor het ziekenhuis en haar medewerkers was het erg belangrijk dat alles vlot verliep en dat de patiënten niets merkten van de omschakeling. Service is inderdaad erg belangrijk voor elke zorginstelling en daarmee een belangrijke thema bij temp-rite.

Samengevat koos AZ Maria Middelares voor temp-rite op basis van de volgende argumenten:

    • Insgesamt entschied man sich bei der Systemumstellung für 37 Temp-Contact Regenerierwagen, 22 Serve-Rite und 40 Temp-Trolley (isolierte Transportwagen) von temp-rite. Auch einige Zeit nach dem Umbau und der Einführung des neuen Speisen-Verteilsystems ist der Küchenchef Luc Rosseel noch immer sehr zufrieden mit dem Konzept und der einwandfreien Funktionsweise der Wagen.

Beim Systemstart wurde das Team im AZ Maria Middelares Krankenhaus mit gutem Service und tatkräftiger Unterstützung seitens temp-rite positiv überrascht. So wurden die Patienten nicht von der reibungslos verlaufenden Umstellung gestört und die Speisenverteilung nahm schon am Tag des Umzugs ohne Probleme ihren gewohnten Lauf.

  • goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • temperatuur is controleerbaar techniciteit: wagens wérken effectief en bollen goed
  • efficiënt verwarmingssysteem:
  • handig concept: warme én koude maaltijden in één wagen
  • respect voor installatie- en levertijd
  • bij beginfase controleert temp-rite ter plaatse
  • bij problemen, komt de installateur ter plaatse

Neem contact met ons op voor meer informatie:

temp-rite International Holding B.V.
Weidehek 64
NL-4824 AS Breda
Tel.: +31 (0)76-542 43 43
Fax: +31 (0)76-542 01 00
E-Mail: info@temp-rite.nl