Gecentraliseerd uitgave van maaltijden in het revalidatiecentrum Reuterstraße

Fallstudie Temp-Futura & Temp-Classic

De ontwikkeling ten opzichte van maaltijdbereiding in ziekenhuizen en andere instellingen gaat tegenwoordig duidelijk in de richting van centrale keukens.

De sanering van de eigen oude ziekenhuiskeuken bijvoorbeeld, blijkt voor veel instellingen een onrendabel alternatief te zijn. Daarom wordt het eten steeds vaker centraal in een grootkeuken voorbereid en vervolgens aan verschillende huizen bezorgd. Om die reden worden het vervoer en de distributie van de maaltijden steeds belangrijker.

Het doel is om de patiënten met maaltijden te voorzien die er goed uitzien, lekker zijn en natuurlijk ook geen bedreiging voor de gezondheid vormen. In het geriatrische revalidatiecentrum Reuterstraße in Bergisch Gladbach heeft men dus besloten om het Cook-Chill systeem te introduceren. Als onderdeel van het ziekenhuis ‘Marien-Krankenhaus’ is de verzorging in het revalidatiecentrum door de ‘Marienburg Service Gesellschaft’ gewaarborgd.

72 patiënten in de instelling worden dagelijks voorzien van maaltijden. Na enkele tests te hebben gedaan, heeft men gekozen voor het Temp-Futura systeem van temp-rite. Dit concept paste het beste bij de behoeftes met betrekking tot de regeneratie van gerechten.

Op de dienbladen is er plaats voor zowel warme als koude maaltijdcomponenten. Door middel van uitsparingen in het dienblad bestaat er direct contact tussen het bord en het verwarmingselement. Wanneer een gerecht moet worden verwarmd is er een cloche nodig op het bord. Op deze manier weet het systeem dat precies dit component geregenereerd moet worden. De temperatuur wordt gereguleerd met behulp van een thermostaat die de temperatuur aan het oppervlak van het bord meet. Wanneer een bepaalde temperatuurlimiet behaald is, dan stopt het verwarmingselement. Bij lage temperaturen start het automatisch weer.

Auch für die 15 ambulant versorgten Patienten in der Tagesklinik muss eine angemessene Speisenversorgung garantiert werden.
Bovendien krijgen de 15 patiënten in de ambulante zorg in het dagziekenhuis elke dag een warme maaltijd. Om grote verpakkingseenheden te regenereren wordt het Temp-Classic systeem gebruikt. Dit systeem ondersteunt de soepele procedures. De maaltijden worden gerenereerd in een verwarmingscompartiment met circulerende lucht. De verwarming wordt door een automatische timer geactiveerd. Van de nodige energie kan dus heel efficiënt gebruik gemaakt worden, want de hete lucht bereikt alle kanten van de Gastronorm-bakken. Na de regeneratie worden de maaltijden verdeeld in de vorm van een buffet.

Neem contact met ons op voor meer informatie:

temp-rite International Holding B.V.
Weidehek 64
NL-4824 AS Breda
Tel.: +31 (0)76-542 43 43
Fax: +31 (0)76-542 01 00
E-Mail: info@temp-rite.nl