Soepele processen en creatieve oplossingen

Fallstudie Temp-Classic & Serve-Rite

Een van de meest indrukwekkende succesverhalen van temp-rite is het maaltijddistributiesysteem van Pflegen & Wohnen Catering in Hamburg, Duitsland, de grootste aanbieder voor ouderenzorg in Noordduitsland. Meer dan 2.800 inwoners worden dagelijks verzorgd en temp-rite levert een cruciale bijdrage aan deze enorme uitdaging.

“temp-rite is een sterke partner”, vindt Günther Mamerow, leidinggevende van Pflegen & Wohnen Catering. “Met het oude dienbladensysteem konden de bewoners niet op de dag van de bedeling kiezen, wat en hoeveel zij willen eten. Nu maken wij gebruik van het temp-rite buffetsysteem en iedereen kiest elke dag de hoeveelheid en het gerecht.”

Het gereedmaken van dagelijks tot 6.000 maaltijden in 19 instellingen in en rond Hamburg is geen kleinigheid, ook niet voor een ervaren bedrijfsleider zoals Günther Mamerow: “Voordat wij de centrale keuken hadden gebouwd heeft men in de aparte instellingen gekookt. Elk huis had zijn eigen menu en er waren geen gezamenlijke standaards met betrekking tot kwaliteit. Daarom heeft men beslist om de maaltijdbereiding te centraliseren.” De centrale keuken – opgericht in 2013 – was al in het begin voor de productie met het Cook & Chill systeem gepland. “Cook & Chill is precies het juiste systeem voor onze behoeften”, legt Mamerow uit, “want wij koelen de maaltijden voor de distributie af tot drie graden Celsius, opdat wij de maaltijden ook over lange afstanden kunnen vervoeren. Op deze manier blijven de levensmiddelen volgens HACCP richtlijnen kwalitatief hoogwaardig.”

“Op zoek naar een aanbieder van maaltijddistributie, die het beste kan voldoen aan de behoeften van de verzorgingstehuizen, hebben wij ten eerste gekeken naar verschillende ondernemingen die dit systeem aanbieden. Echter vonden wij de temp-rite oplossing na herhaalde referentiebezoeken en gesprekken met collega’s, die al met dit systeem werken, het leukst.” Pflegen & Wohnen koos om die reden voor de temp-rite buffetwagen. “Wij hebben er nooit spijt van gehad”, zegt Mamerow. “Nu bieden wij elke dag drie menu’s aan en de bewoners kunnen hun maaltijden zelf samenstellen, omdat in ons menu altijd verschillende componenten inbegrepen zijn. Wanneer iemand een component niet lekker vindt, kan hij voor het bijgerecht van een ander menu kiezen. Onze bewoners zijn erg blij met deze oplossing.”

Die reibungslose Speisenauslieferung ist nur einer der Vorteile von temp-rite
De bewoners van Pflegen & Wohnen zijn niet de enige, die van de uitstekende culinaire vaardigheden van het cateringteam mogen profiteren: De centrale keuken voorziet ook het Jerusalem-ziekenhuis en zeven opvangcentra voor vluchtelingen in Hamburg met maaltijden. Dit is een nieuwe grote uitdaging.

“Onze bewoners in de verzorgingstehuizen geven de voorkeur aan regionale producten en een traditionele keuken met Labskaus [lobscouse], bonen, spek en boerenkool”, licht Mamerow toe. “Vaak is dit ongewoon voor vluchtelingen. Sommige eten geen varkensvlees, zodat wij creatief moeten zijn. Zieke en oudere bewoners en ziekenhuispatiënten hebben vaak speciale dieetmaaltijden nodig. Daarom zorgt onze dieetassistente voor speciale menu’s.” Het team van Mamerow volbrengt dagelijks een gigantische taak bij de voorbereiding van heel veel maaltijden met alleen maar 20 medewerkers en acht koks. Dankzij het Cook & Chill systeem kan het team de gerechten ook maximaal drie dagen van tevoren gereedmaken en zo een heel efficiënt proces waarborgen. De temp-rite producten zijn een essentieel onderdeel van dit proces. “Wij koken de maaltijden.”, verklaart de cateringleider. “Bij de distributie, waarbij ook de regeneratie van de gerechten in de diverse instellingen hoort, rekenen wij op onze collega’s en natuurlijk op temp-rite. Het temp-rite systeem en de klantenservice, die ons altijd ondersteunt, zijn prima.”

De soepele maaltijddistributie is maar een voordeel van temp-rite. De centrale keuken maakt gebruik van meerdere temp-rite producten, zoals de buffetwagen (heet en koud), de thermische sealmachine en het vaatwerk voor eenmalig gebruik. Dit laatste levert belangrijke besparingen op, want het afwassen van het vaatwerk behoort tot het verleden. “Wij besparen op ongelofelijk veel tijd, energie en water, sindsdien wij niet meer dagelijks duizenden borden en tassen moeten afwassen. Ook de gereduceerde vervoerskosten zijn aanzienlijk. De temp-rite producten verlichten ons het dagelijkse werk.”

Neem contact met ons op voor meer informatie:

temp-rite International Holding B.V.
Weidehek 64
NL-4824 AS Breda
Tel.: +31 (0)76-542 43 43
Fax: +31 (0)76-542 01 00
E-Mail: info@temp-rite.nl