Productiemethode

Of het nu gaat om Cook-Serve-, Cook-Chill- of Cook-Freeze-systemen, temp-rite biedt voor elke denkbare eis in de maaltijdverdeling volledig ontwikkelde, kostenefficiënte en duurzame oplossingen.

De verhoging van de productiviteit in de keuken, de verbetering van kwaliteit van de maaltijden en de onbeperkte flexibiliteit worden zeer economisch omgezet.

Overzicht van de productiemethoden

Cook-Serve

“Koken en serveren”,
beschrijft de traditionele verstrekking van warme maaltijden, waarbij de gerechten na toebereiding direct worden geserveerd of tot aan moment van consumptie warm gehouden worden.

Cook-Chill

“Koken en koelen”
Bij deze methode worden de warme maaltijdcomponenten op traditionele wijze bereid en gegaard, maar dan binnen 90 minuten tot een temperatuur van minder dan 4°C gekoeld. Het gekoelde gerecht kan bij een ononderbroken koelketen tot drie dagen lang opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit. Het product wordt pas kort voor uitgifte weer tot een kerntemperatuur van 70 – 75°C verwarmd. Dit proces wordt als regeneratie aangeduid.

Cook-Freeze

“Koken en invriezen”
Bij deze methode worden de warme maaltijdcomponenten op traditionele wijze bereid en gegaard, maar daarna binnen 90 minuten tot een temperatuur van ca. -18°C ingevroren. Het ingevroren gerecht kan bij ononderbroken koelketen, naargelang de component, zonder kwaliteitsverlies meerdere maanden worden opgeslagen. Het gerecht wordt pas kort voor uitgifte weer tot een kerntemperatuur van 70 – 75°C verwarmd. Dit proces wordt aangeduid als regeneratie. De temp-rite Cook-Chill-systemen zijn ook geschikt voor Cook-Freeze.